Hallo,

Ik ben Door, De persoon  achter Overleven zonder gluten.

Na vele jaren kwakkelen met mijn gezondheid, heb ik in 2011 de diagnose M.E. gekregen. Fijn dat het beestje een naampje had maar veel schoot ik hier niet mee op. De klachten gingen hier namelijk niet van weg.

Twee jaar later besloot ik om een voedingsdeskundige te raadplegen en uit bloedtesten bleek mijn lichaam te reageren op gluten, koemelk, ei, suiker, gist, lijnzaad, verschillende noten en kiwi’s.

Na verloop van tijd kan ik de meeste voedingswaren weer gaan uitproberen op de gluten na, vanwege een hele hoge score.

Ik kwam voor een enorme uitdaging te staan met zo veel verboden producten, Ik ben namelijk dol op lekker eten en moest een manier vinden om niet in te leveren op mijn eetgewoonte. Ik ben hierbij tegen zoveel beperkingen aangelopen dat ik besloot andere mensen met voedingsproblemen bij te staan, voor veel problemen is het wiel al uitgevonden, zonde om dit nog een keer te gaan doen. Daarom zal ik op mijn blog, tips en recepten met u gaan delen, Waar u bepaalde voedingsmiddelen kunt vinden en hoe u bepaalde voedingsmiddelen  kunt vervangen. Zelf ben ik aan het begin zo veel tijd kwijt geraakt aan het lezen van etiketten  en het zoeken naar voedingsmiddelen die ik wel mocht eten en dan nog ging het regelmatig fout en werd ik ziek omdat ik iets had gegeten waar mijn lichaam niet goed op op reageerde. Ik wil u daarom advies geven over waar u bepaalde voedingsmiddelen kunt kopen en welke merken u zonder problemen kunt eten.  Ik hoop dat ik u hiermee op weg kan helpen in deze toch al moeilijke zoektocht en dat u geniet van mijn glutenvrije, koemelkvrije recepten. Al mijn recepten zijn gemaakt voor iedereen, ook als u geen allergieën  of intolerantie heeft. U  kunt dan eventueel producten gebruiken met gluten of koemelk maar dit hoeft natuurlijk niet.

Groetjes, Door.cropped-cropped-melkmeisje-minoes2.jpg

2 thoughts on “

Leave a Reply