Hallo,

Ik ben Door, De persoon  achter Overleven zonder gluten.

Na vele jaren kwakkelen met mijn gezondheid, heb ik in 2011 de diagnose M.E. gekregen. Fijn dat het beestje een naampje had maar veel schoot ik hier niet mee op. De klachten gingen hier namelijk niet van weg.

Twee jaar later besloot ik om een voedingsdeskundige te raadplegen en uit bloedtesten bleek mijn lichaam te reageren op gluten, koemelk, ei, suiker, gist, lijnzaad, verschillende noten en kiwi’s.

Na verloop van tijd kan ik de meeste voedingswaren weer gaan uitproberen op de gluten na, vanwege een hele hoge score.

Ik kwam voor een enorme uitdaging te staan met zo veel verboden producten, Ik ben namelijk dol op lekker eten en moest een manier vinden om niet in te leveren op mijn eetgewoonte. Ik ben hierbij tegen zoveel beperkingen aangelopen dat ik besloot andere mensen met voedingsproblemen bij te staan, voor veel problemen is het wiel al uitgevonden, zonde om dit nog een keer te gaan doen. Daarom zal ik op mijn blog, tips en recepten met u gaan delen, Waar u bepaalde voedingsmiddelen kunt vinden en hoe u bepaalde voedingsmiddelen  kunt vervangen. Zelf ben ik aan het begin zo veel tijd kwijt geraakt aan het lezen van etiketten  en het zoeken naar voedingsmiddelen die ik wel mocht eten en dan nog ging het regelmatig fout en werd ik ziek omdat ik iets had gegeten waar mijn lichaam niet goed op op reageerde. Ik wil u daarom advies geven over waar u bepaalde voedingsmiddelen kunt kopen en welke merken u zonder problemen kunt eten.  Ik hoop dat ik u hiermee op weg kan helpen in deze toch al moeilijke zoektocht en dat u geniet van mijn glutenvrije, koemelkvrije recepten. Al mijn recepten zijn gemaakt voor iedereen, ook als u geen allergieën  of intolerantie heeft. U  kunt dan eventueel producten gebruiken met gluten of koemelk maar dit hoeft natuurlijk niet.

Groetjes, Door.cropped-cropped-melkmeisje-minoes2.jpg

2 thoughts on “

 1. Lies

  Goede avond,

  Mijn dochtertje van 9 maanden heeft koemelkeiwitallergie, dat bleek al kort na de geboorte bij de borstvoeding. Doordat ik veel koemelkproducten at en dronk gaf ik dat op die manier door aan haar.

  Sinds ze 8 maanden is, geven we haar ook brood. Helaas reageert ze daar niet zo goed op. Vandaar dat ik nu al 2 x uw kruiwiel brood gemaakt heb. 1 x in de oven zoals exact omschreven op uw website. 1 x in het broodmachine van mijn mama.

  2 keer heeft het brood een hele harde korst en is het niet echt ‘opgekomen’/gerezen.
  Het smaakt wel lekker!
  Mijn vraag is of het normaal is dat het brood niet echt luchtig en zacht is na het bakken.
  Hoe zou ik het misschien iets luchtiger kunnen maken?

  Ik vind het alleszins geweldig dat u al uw recepten deelt!
  Waarvoor een welgemeende dank!

  Groetjes,
  Lies

  1. admin

   Hallo Lies,
   Het is helaas waar dat het brood niet om hoog komt, er zitten immers geen gluten in het brood. Gluten zorgen er voor dat brood rijst en daardoor luchtiger wordt. Dat is precies wat er mist in glutenvrij brood.
   Wat vervelend voor uw dochtertje, zo jong en dan al last van koemelk. Ik raad u wel aan uw dochtertje eerst te laten onderzoeken op gluten. Wilt u het kruiwiel brood vaker bakken dan zou ik de zonnebloempitjes weglaten en twee eieren luchtig kloppen en toevoegen.
   Succes, groetjes Door.

Leave a Reply