Glutenvrij verwenbrood.

VERWENBROODMIX.
Vorige week zijn de winnaars bekend gemaakt van de verwenbroodmix loterij. Er waren hierdoor verschillende mensen teleurgesteld dat ze de mix niet hadden gewonnen en daardoor ook niet weten hoe deze smaakt. Ik vindt dat iedereen recht heeft om dit heerlijke brood te proeven, daarom zal ik dit recept met u delen zodat ook u dit heerlijke broodje kunt maken.
Soms heb je wel eens trek in iets lekkers, een plak ontbijtkoek of een ander zoetig broodje. Daar is dit broodje voor, gewoon heel lekker met een beetje plantaardige margarine, of als u geen koemelk allergie hebt roomboter. verder heeft dit broodje echt niets nodig. Als ik ergens koffie ga drinken op een terrasje of in een koffietentje nemen andere mensen vaak een gebakje, dit gaat voor mij helaas niet op omdat ik niet alleen geen gluten maar ook geen koemelk en eieren mag. Dan hoef je daar buiten de deur niet op te hopen, glutenvrij wil nog wel eens lukken maar met de andere allergieën erbij gaat dat niet lukken. Je kan jezelf dan rot gaan voelen maar dit heeft totaal geen zin. Beter is het om zelf iets mee te nemen bijvoorbeeld een heerlijke plak verwenbrood, dan heb je zelf ook iets lekkers bij de koffie. Als ik iets lekkers maak zoals een cake of muffins bak, maak ik meestal ook wat meer zodat ik altijd iets in de vriezer heb liggen wat ik voor zulke omstandigheden bewaar om mee te nemen. Het voordeel van dit gluten en koemelk vrije verwenbrood is dat het ook nog eens heel gezond is. Het smaakt als een gebakje maar bevat weinig suiker. Alleen de chocolade bevat suiker en verder bevat dit broodje alleen maar gezonde ingrediënten zoals volkoren melen kaneel , zuidvruchten en pure chocolade wat allemaal onder het tegenwoordig zo populaire powerfood valt. En in de broodbakmachine is het ook nog eens supermakkelijk te bakken.
Eet smakelijk en laat mij weten wat u van dit verwenbrood vindt.

75 gram amandelmeel of gierst meel
100 gram rijstmeel
100 gram maismeel
75 gram boekweitmeel
50 gram mais zetmeel
2 tl. Xantaangom of arrowroot
3 eetl. Kaneel
8 gram zout
375 ml water
Scheut olie
9 gram gist of 3 dopjes desem
100 gram rozijnen
50 gram cranberry’s
50 gram pure glutenvrije en lactose vrije chocolade. of meer

Meng alles eerst in een grote kom voor u het in de broodbakmachine over doet. Voor een nog lekkerder verwenbrood kunt u extra chocolade en cranberry’s toevoegen.

Bakken op het korte programma in uw broodbakmachine.
U kunt dit brood ook in de oven bakken. Eerst alle ingrediënten mengen in een vuurvaste glazen schaal. De oven een minuut verwarmen op 50 graden, daarna weer uit draaien. Het deeg een uur in de oven laten rijzen onder een theedoek. Daarna verwijderd u de theedoek en zet de oven op 220 graden. Baktijd 50 tot 60 minuten.


Leave a Reply