Italiaans olijvenbrood.

Deze keer heb ik een heerlijk brood op mijn werk gebakken, dit om om uit te proberen of het op de kaart kan komen in onze  lunchroom in Alkmaar. Tot voor kort kon de klant nog niet terecht voor een glutenvrije lunch , maar daar gaat nu verandering in komen. Het aanbod  is bij ons niet groot maar wel zeer afwisselend, Ik probeer steeds weer iets nieuws aan te bieden om voor afwisseling te zorgen.en nu kunt u genieten van dit heerlijke Italiaanse brood. En zoals u van mij gewend bent krijgt u van mij natuurlijk ook het recept om zelf aan de slag te gaan.

Ingrediënten:

Italiaans olijvenbrood

100 amandelmeel

50 tapiocameel

100 rijstmeel

4 eieren

Zout peper

1.5 eetlepels Italiaanse kruiden

1 tl wijnsteen. bakpoeder

200 soja yoghurt

Halve olijven groen en zwart en gedroogde tomaatjes in stukjes gesneden

Klop de eieren met de yoghurt, voeg de kruiden en het bakpoeder toe. Voeg een voor een de meelsoorten toe met een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door elkaar met een keukenmachine of met de hand.

Bekleed een bakvorm en vet het bakpapier in, en schenk het beslag in het blik. Bak het brood in een voorverwarmde oven

 60min. op 190 graden.