Lasagne geitenkaas.

LASAGNE GEITENKAAS GLUTEN EN KOEMELK VRIJ.

 

Vandaag ga ik mijn eerste diner recept met u delen. Ik vind het best wel spannend, wat ik lekker vind, vind u misschien niet lekker maar u kunt het recept altijd aanpassen aan uw smaak door andere kruiden of saus te gebruiken of de bechamelsaus weg te laten. Zelf eten we vaak vegetarisch, maar u kunt prima gehakt gebruiken in uw recept. Ik gebruik Lieke lasagne vellen voor de lasagne, omdat deze niet voorgekookt hoeven te worden. Ik heb 1 keer anderen vellen gebruikt die je wel moest voorkoken maar dit werd een drama, alle vellen kleefden aan elkaar tot een dikke klont die niet meer te gebruiken was. Van deze glutenvrije en koemelkvrije lasagne hebben we allemaal genoten, ook degene die geen dieet hoeven te volgen hebben er van genoten, we vinden dit allemaal een heerlijke gluten en koemelk vrije lasagne. U ook?

lasagne schaal x

Ingrediënten:

Lasagne bladen glutenvrij van Lieke

1 pot Napoli tomatensaus  ( Lidl)

1 zak geraspte geiten kaas

400 gram Italiaanse groenten

1 paprika

Biologisch tofu gehakt of half om half gehakt

2 teentjes knoflook

Peper zout

Italiaanse kruiden

250 ml. Rijst of sojamelk

Glutenvrij meel om te binden

 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bak de paprika , knoflook en de zak Italiaanse groenten aan in een scheut olie  samen met de knoflook, peper en zout en de Italiaanse kruiden. Voeg de tofu gehakt toe en bak nog een paar minuten mee. Half om half gehakt in een aparte pan bakken en later toevoegen. Voeg de pot tomatensaus toe en verwarm het groenten tomaten mengsel.

Schep een laag van het tomaten mengsel in een grote oven schaal. Leg hierop een laag van de gluten vrije lasagne vellen, herhaal dit tot de saus op is. Kook de soja of rijstmelk en bind het met het gluten vrije meel tot er een mooie saus ontstaat. Giet de bechamelsaus als bovenste laag op de lasagne en strooi hier de geraspte geitenkaas overheen. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne 40 minuten in de hete oven.

Pasta’s maak ik altijd voor iedereen gluten en koemelk vrij omdat ik het zo’n gedoe vindt om alles apart te maken, maar het moet dan wel heel lekker zijn. Geloof mij, deze gluten en koemelk vrije lasagne is echt heel lekker.

 


Leave a Reply