GLUTENVRIJE BAMI

GLUTENVRIJE BAMI
Ik heb sinds ik glutenvrij eet regelmatig gezocht naar iets dat bami kon vervangen. Ik heb al eens geschreven dat rijst noedels hier prima voor gebruikt konden worden. Tot ik van de week een zak glutenvrije rijstnoedels 5mm. vond van het merk Conimex. Waarschijnlijk waren deze er al eerder maar heb ik ze altijd over het hoofd gezien. Dat is ook 1 van de redenen dat ik mijn recepten met u deel. Het is heel fijn om elkaar te helpen en elkaar tips te geven. Ik ben meteen de keuken in gedoken om een lekkere pan bami klaar te maken en om te proberen of deze net zo lekker zal zijn als de echte bami. Manlief eet zulke gerechten altijd gewoon met me mee en eet dan dus ook glutenvrij zodat ik ook van een gluten eter hoor wat die er van vindt. Ik merk namelijk wel dat mijn eigen smaak in de loop der jaren veranderd is.
Het is een heerlijke glutenvrije bami geworden waar ook manlief tevreden mee was, er werd twee keer opgeschept.
Ingrediƫnten:
Glutenvrije rijstnoedels 5 mm. Conimex
Blokjes kip of vegetarische kipblokjes van de vegetarische slager.
Een zak Chinese of Japanse groente
Een bakje champignons
Een pot 2-step Curry Jalfrezi 9Patak( Voor het gemak), u kunt natuurlijk ook uw eigen kruidenmix gebruiken.
2 flinke tenen knoflook
Olie om in te bakken
Kook de noedels volgens de verpakking.
Bak de olie in een wok en pers hier de knoflook teentjes in uit. Bak de kip of de vegetarische kip bruin en voeg schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe. Voeg de groente toe en bak deze licht mee. Roer nu de pot kruidenmix of uw eigen bami kruiden bij het vlees en groente mengsel en laat deze door en door warm worden. Laat nog een minuut of vijf pruttelen zodat de kip goed gaar is. Voeg de gekookte noedels toe en roer het voorzichtig door het groenten kruiden mengsel.
Deze bami is zo al heel lekker maar u kunt nog wat soja saus naar smaak toevoegen. Neem hiervoor het merk Trade mark Kentel NO.1. Deze is glutenvrij.

bami


Geef een reactie