Glutenvrije zoete aardappel pizza.

BLADERDEEG PIZZA MET ZOETE AARDAPPEL, GLUTEN EN KOEMELKVRIJ.
Vandaag probeerde ik een recept uit, uit een oude Allerhande. Natuurlijk heb ik hem aangepast zodat hij gluten en koemelkvrij is. Ik ben een groot fan van het bladerdeeg van schar. Het is gluten maar ook koemelkvrij, en toch is het erg lekker om met van alles te bedekken, of je het nu voor zoet gebak, appelflappen of pizzadeeg gebruikt. Ik heb het deze keer dus voor pizzabodem gebruikt, dat is super handig, je hoeft alleen het bladerdeeg uit te rollen en te beleggen met alles wat je lekker vindt en klaar ben je. Ook zoete aardappel staat op mijn favoriete lijstje. Het is super gezond, zit boordevol vezels en is ook nog eens lekker. Dit in kombinatie met de geiten of schapenbrie maakt het helemaal top. In het AH. Recept wordt ook nog jalapenopeper gebruikt, deze worden na het bakken op de pizza gestrooid. Bent u een liefhebber van deze peper, voeg deze dan ook gerust toe, Zelf heb ik het in dit recept niet gebruikt. Wel heb ik de taart nog bestrooid met pijnboompitjes.

1 rol gluten en koemelkvrij bladerdeeg van Schär
300 gram zoete aardappelen
250 gram gedroogde tomaten
3 tl. Italiaanse kruiden
Verse koriander naar smaak
Geiten of schapenbrie
pijnboompitjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappel en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Roer met een lepel olie en de tomaatjes door de aardappel schijfjes. Meng de Italiaanse kruiden erdoor en breng naar smaak peper en zout toe. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en leg deze op de plaat of ovenschaal. Verdeel de aardappelplakjes over het bladerdeeg. Verdeel de tomaten hierover en verkruimel de geiten of schapenkaas hier overheen. Strooi er wat pijnboompitjes over en bak de aardappeltaart in 25 tot 30 minuten in de oven. Snipper eventueel de koriander en strooi deze over de taart. Lekker erbij, een heerlijke salade met gegrilde groene asperges.
Eet smakelijk.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *