ITALIAANSE WEEK GROENE ASPERGES EN PASTA.

Italiaanse week
Deze week krijgt u een heerlijk Italiaans gerecht waar u niet voor naar Italië hoeft te gaan. U maakt het gewoon in uw eigen keuken. Wel is het natuurlijk leuk als het weer mee zit en u lekker buiten kunt eten in uw tuin of op balkon. ( wie weet lukt dat nog een keertje deze zomer.)
De pasta is puur en heeft in principe de schapenkaas niet nodig maar het kan er natuurlijk prima bij. Apart geserveerd in een mooi schaaltje. Kaarsjes en lampionnetjes aan en een goed glas wijn erbij zoals een vette Chardonnay of de wat lichtere Pinot Grigio. Voor de kinderen appelsap of druivensap in een mooi glas en het Italiaanse avondje kan beginnen. Natuurlijk hoort hier een heerlijk toetje bij zoals chocolade ijs van Proffesor Grunschnabel, deze is gluten en koemelkvrij.
Fijne avond, ik heb er zin in!

Groene asperges met geroosterde pistachenoten.
Gerookte paprika poeder
Italiaanse kruiden
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
500 gram groene asperges
2 bosuitjes
100 gram pistachenoten gepeld en geroosterd.
Haal de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges door de midden. Kook de stukjes 3 minuten en laat goed uitlekken.
Verwarm de olie in een (gril)pan. fruit hier in de knoflook en de in ringen gesneden bosui. Voeg de Italiaanse kruiden en het gerookte paprika poeder toe. Roerbak de asperge stukjes 5 minuten mee .
Voeg de pistachenootjes bij de asperges en u heeft een heerlijk groentegerecht die in een sterrenrestaurant niet zou misstaan.
Lekker met pasta zoals de Italianen deze eten.

Pasta
Ingrediënten:
Spaghetti (ik gebruikte glutenvrije spaghetti van de Lidl)
Rood pepertje ontdaan van zaadjes en zo fijn mogelijk gesneden
2 flinke tenen knoflook
Lekkere olijfolie
Pecorino (schapenkaas) geraspt)
Verse peterselie
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang wat kookvocht op.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de peper en de knoflook. Doe hier wat van het kookvocht bij om de pasta smeuïg te maken. Roer dit olijfolie mengsel door de spaghetti. Bestrooi rijkelijk met peterselie en naar smaak geraspte Pecorino kaas.
En nu maar hopen dat het een zwoele avond is, anders binnen de kaarsjes aansteken voor een heerlijk weekend gevoel.
Fijne avond.


Leave a Reply