Speculaas en banketstaaf recept.

Sinterklaas recepten
Sinterklaas is weer in het land en net als iedereen wilt u natuurlijk genieten van al het lekkers wat er bij Sinterklaas hoort. Warme chocolade melk, speculaas en een stukje heerlijk banket, pepernoten en chocolade letters. Vandaag heb ik de recepten voor u van de speculaas en de banketstaaf. Heel erg moeilijk zijn deze recepten niet, dus bak ze gerust alle twee. Een hele fijne en smakelijke Sinterklaas avond.

RECEPT BANKETSTAAF
Ingrediënten:
Een rol bladerdeeg gluten en lactose vrij van Schär.
Amandel spijs van Boukje
Een ei
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Ontdooi het bladerdeeg.
Rol het Schär deeg uit tot een langwerpige lap, die je in twee helften snijd. Je kan van dit deeg twee banketstaven bakken. Kluts het eitje en doe hiervan de helft bij het spijs en verdeel het spijs in een rolletje over de twee lappen. Zelf vindt ik het lekker om wat sinaasappelrasp door het deeg te kneden. Rol het deeg op tot een banketstaaf. Druk de kantjes goed naar binnen zodat de spijs er niet uitloopt. Bestrijk het banket met de rest van het ei. Bak het banket in 35 minuten gaar, in het midden van de voorverwarmde oven.

RECEPT DIK SPECULAAS
Ingrediënten:
50 Gram rijstmeel
75 Gram boekweitmeel
25 Gram amandelmeel
80 gram bruine rietsuiker
15 Gram speculaas kruiden
1 Thl. Bakpoeder
Snufje zout
100 Gram plantaardige boter, (ik gebruikte AH)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng het boekweitmeel, de rijstmeel en het amandelmeel door elkaar. Voeg de suiker, het zout, de speculaas kruiden en het bakpoeder toe. Meng alles nu goed door elkaar. Snijdt de boter met twee messen in kleine stukjes en kneed dit met het meel mengsel tot een soepel deeg. Vorm een bal en laat deze minstens een uur opstijven in de koelkast. U kunt het deeg ook prima een avond van te voren klaar maken, de smaken trekken hierdoor goed in het deeg. Kneed het door en maak er twee ballen van die u uitrolt. Vorm hiervan twee vormen die ongeveer een cm. Dik zijn. Bak de speculaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de speculaas in 25 minuten goud bruin. Laat afkoelen voor u het aansnijd.
Ik wens u een hele fijne Sinterklaas.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *