Mini tulband gluten en koemelkvrij.

MINI PAASTULBAND.

Pasen is een feest dat voor veel mensen samen zijn betekend. Samen ontbijten met de kinderen, samen brunchen met de kinderen en familie. En met paasavond vaak gourmetten met familie of vrienden . U heeft al een recept van mij gehad van een heerlijk paasbrood en een aardpeer pastinaaksoep voor bij de brunch of lunch. Maar voor mij is het pas compleet als er ook tulband op de paastafel staat. Als je gasten hebt zijn er voor de gasten natuurlijk broodjes, paasbrood en tulband met gluten. Zorg hierbij wel dat deze gescheiden blijven van het glutenvrije brood door deze op aparte schalen te serveren en dat u aparte messen gebruikt. Zorg ook dat er verschillende bakjes zijn met plantaardige boter jam en andere heerlijkheden. Speciaal voor de glutenvrije persoon om kruisbestuiving te voorkomen. Niets is zo vervelend dat iemand ziek wordt van uw heerlijke brunch.
Ik ben afgelopen week weer aan het bakken geweest en heb dit keer gekozen om mini tulbandjes te bakken. Het zijn er 10 geworden en kon daardoor mooi voor u voorproeven (Wat ik beslist niet erg vond). Ik heb besloten om de andere tulbandjes in te vriezen. Dit scheelt met paas veel werk, tenslotte heb je op zo’n moment al genoeg te doen. Ik kan u wel vertellen dat ik me er op verheug ze weer op mijn bordje te hebben, ze waren heerlijk.
Ingrediënten:
150 gram glutenvrij meel
75 gram plantaardige boter (Zeeuws meisje vloeibaar)
2 overrijpe bananen
Eventueel 2 tl. Suiker of agavestroop
1 ei of ei vervanger (zie onder weetjes)
2 tl. Wijnsteen bakpoeder
85 ml. Plantaardige melk
1 tl. Kaneel
Flinke lepel sinaasappel/ citroenrasp of geraspte sinaasappel schil
Snuf zout
75 gram gedroogde cranberry’s
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen goed fijn. Doe het meel met de suiker, zout , bakpoeder, kaneel in een kom en voeg hier de boter en de sinaasappel/ citroen rasp aan toe. In een andere kom klutst u het ei met de melk tot een schuimige massa en voeg de twee bananen toe. Voeg het eimengsel toe aan het meelmengsel en mix het deeg goed door elkaar. Voeg op het laatst de cranberry’s toe en schep het mengsel in ingevette vormpjes en bak deze in 20 tot 25 minuten gaar. Laat ze eerst wat afkoelen voor u ze uit de vormpjes haalt.
Wedden dat u niet kan wachten tot paasochtend.


Leave a Reply