Categorieën
Lekkers

Appeltaart glutenvrij.

De hele week had ik al verschrikkelijke trek in appeltaart, en vandaag kon ik de verleiding niet meer weerstaan en ben ik de keuken ingedoken.  Ik had alles al in huis en de appeltjes plukken we van onze appel boom, verser kan het dus niet. Nu maak ik appeltaart graag met soja vanillevla maar dat had ik helaas niet in huis, hier voor in de plaats gebruikte ik kokos yoghurt en 2 zakjes vanille suiker. De De hele week had ik al zin in appeltaart en vandaag kon ik de verleiding niet appeltaart is goed gelukt, hij smaakt heerlijk! Het moeilijke vindt ik altijd dat je een hele taart bakt en we die niet in een keer op eten.  De ervaring leert dat het heel fijn is om wat in de vriezer te hebben voor onverwachte gelegenheden , ik heb een paar puntjes ingevroren voor een ander moment. Een paar uur van te voren uit de vriezer halen en je hebt weer heerlijk gebak wanneer je maar wilt,

Verwarm de oven voor op 180 graden

Ingrediënten:

3 appels

200 gram zelfrijzend bakmeel van AH.

100 gram amandelmeel

Flinke hand rozijnen

1 tl. Wijnsteen bakpoeder

3 eieren

70 ml. Blue band vloeibaar

250 kokos yoghurt

2 zakjes vanille suiker

1 tl. Kaneel

Snufje zout

Suiker naar smaak. Ik gebruikte 4 eetlepels.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.

Doe het bakmeel het amandelmeel het bakpoeder de kaneel  de suiker en de vanille suiker in een mengkom. Klop in een andere kom  de eieren iets luchtig, Breek de eieren eerst in een apart bakje zodat er geen eier- schaal in de taart komt en voeg dit bij de rest van het mengsel.  Voeg hier de boter en de kokos yoghurt aan toe en roer goed door.

Meng het mengsel in een keuken machine of roer stevig door met de hand. Bekleed een springvorm met bakpapier, vet in  met boter en vul de vorm  met het beslag. Bestrooi het beslag met de blokjes appel en rozijnen en druk met de bolle kant van een nat gemaakte lepel de appel iets in het beslag. Bestrooi eventueel met suiker of noten als u dit lekker vindt!

Bak de appeltaart 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart eerst 10 minuten afkoelen voor u hem uit de vorm haalt.

Lekker genieten!

Geef een reactie