BITTERKOEKJES TULBAND MET AMARETTO.

Deze heerlijke tulband heb ik gemaakt van de pagina van Paulineskeuken.nl  en wat aangepast om hem koemelk en glutenvrij te maken.

Het is een heerlijke cake geworden waar ik een deel van heb ingevroren om mee te nemen naar speciale gelegenheden, waar ze  wat moeite hebben om rekening met je dieet te houden. De cake blijft heel lekker ook na invriezen. Zo heb ik altijd wat lekkers in voorraad. Je moet goed voor je zelf zorgen en dat lukt prima op deze manier . En je voorkomt dat je de hele cake in een paar dagen opeet!

Geniet ervan!

Ingrediƫnten:

200 gr bleuband plantaardig (op kamertemperatuur)

150 gr licht bruine basterdsuiker

4 eieren

150 gr zelfrijzend bakmeel glutenvrij van AH

100 gr amandelmeel

200 gr bitterkoekjes van AH{ Let op dat je wel GV. Koop}

35 ml amaretto

Snuf zout

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Breek de bitterkoekjes in stukjes en giet de Amaretto er over heen.

Klop de boter met de suiker licht en luchtig.

Voeg een voor een de eieren toe en zorg dat ze allemaal opgenomen worden.

Voeg nu het Z.R. bakmeel en het amandelmeel en een snuf zout toe en meng het nog even door elkaar.

Roer  de bitterkoekjes er door heen.

Vet de tulband vorm in en verdeel het cake beslag over de vorm.

Bak de bitterkoekjescake in ongeveer 45 minuten af. Hij is klaar als een prikker er schoon en droog uit komt.


Geef een reactie