Citroentaart


Geen oven nodig!

Nog even en het is weer moederdag.

 Wat hoort er bij moederdag?

 TAART! Natuurlijk. Hele lekkere frisse taart die elke moeder doet smelten. Een taart waar het water bij uit je mond loopt.

“Maar wat nu als moeder, of een ander uit het gezin, geen gluten, koemelk en eieren mag eten? Dan maar geen lekkere heerlijke taart eten,  Of als er veganistisch gegeten wordt, geen taart”?

Natuurlijk wel!  je maakt de lekkerste taarten immers zelf, en stopt alleen lekkere dingen in de taart waar niemand ziek van wordt. En dat niet alleen, hij is zo lekker dat iedereen er van eet, ZO LEKKER IS HIJ.

Dus hup, ga aan de slag en maak de lekkerste taart ooit!

Ingrediënten:

Bodem

200 gram dadels

150 gram amandelmeel

Scheut gecondenseerde kokosmelk of 70 gram bleuband of andere plantaardige boter

TOPPING

175 gram geweekte cashewnoten

1 pakje soja slagroom op te kloppen

Van 2 citroenen het sap en de rasp

3 blaadjes gelatine ( voor de veganisten, gebruik Agar Agar)

Zet de avond ervoor de cashewnoten in de week in koud water.

Zet een  half uur van te voren de dadels in de week. Maal de dadels in een keuken machine fijn. Doe de kokosmelk en amandelmeel erbij en meng goed door elkaar. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep het dadel mengsel op de bodem. Druk goed aan zodat er een stevige bodem ontstaat. Zet in de koelkast als u verder gaat met de topping.

Het is heel lekker om over de bodem een laagje  lemmoncurd te smeren, Deze kunt u zelf maken. u kunt het ook kant en klaar kopen, maar kijk dan goed of er geen dierlijk boter in zit als u hier niet tegen kan.

Week de gelatine blaadjes in koud water.

Kook op laag vuur het sap en rasp van 2 biologische citroenen en knijp hier de gelatine in uit. Klop de soja slagroom met wat suiker stijf en spatel dit door het afgekoelde citroen mengsel.

Schep het slagroom mengsel op de dadel bodem en zet  het minimaal een paar uur in de ijskast. Versier de taart met eetbare bloemen voor een spetterend effect.

(Ps. De gele bloemen op de foto zien er uit als een cadeautje, maar zijn om op te eten niet lekker, maar ze staan wel heel leuk).

Een hele fijne moederdag!