Cocos chocolade bonbons en quinoa brokken

Geplaatst op

Lekkers voor moederdag.

8 mei is het moederdag. Op deze dag zetten de meeste kinderen hun moeders in het zonnetje. Ze gaan gezellig langs met de kleinkinderen en meestal wordt moeder verwent met bloemen of chocolade. Met de bloemen lukt het zeker maar hoe doen we dat nu met de chocolade nu u geen gluten en koemelk gebruiken mag? We gaan deze gewoon zelf maken en ook met een gluten en koemelkvrij dieet kan er heerlijk gesnoept worden van chocolade. Het leukst is het om verschillende soorten te maken zodat er voor iedereen iets te kiezen valt. Ik geef u twee recepten, een van kokos chocolade bonbons en een van noot quinoa brokken. Stal ze mooi uit op een schaal en verpak deze in doorzichtig folie met een mooi lint er omheen en u maakt moeder zeker blij dit jaar. Ik geef u als tip mee, Maak genoeg, niet alleen moeder zal er van eten maar iedereen smult heerlijk mee.
NOOT QUINOA BROKKEN MET CHOCOLADE.
Ingrediënten:
1 blik gecondenseerde kokosmelk
1 reep pure glutenvrije chocolade van 200 gram
75 gram kokos rasp
60 gram pecannoten
60 gram paranoten
40 gram gepofte quinoa (reform)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de gecondenseerde melk in een steel pan. Voeg de chocolade in stukjes toe en voeg hier de kokosrasp aan toe. Roer tot er een glad beslag ontstaat. Haal de pan van het vuur en voeg de noten en de gepofte quinoa toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier het beslag op. Druk het beslag uit tot een plak van 1 cm. Dik. Bak de koek 15 minuten in de oven. Laat de koek eerst afkoelen en breek hem dan in grove stukken.
COCOS CHOCOLADE BONBONS.
Ingrediënten:
250 gram geraspte kokos
220 gram gecondenseerde kokosmelk
200 gram glutenvrije chocolade
Meng de kokos door de gecondenseerde melk en roer deze goed door. Rol hier balletjes van zo groot als een grote bonbon. Zet minimaal 20 minuten in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie in een schaaltje boven een pan heet water en doop hier de kokos bonbons in (met een saté prikker lukt dit het best). Laat de bonbons afkoelen.
Heeft u chocolade over? Aardbei, kers op een prikker en door de chocolade houden en u heeft een heerlijke bonbon die moederdag niet zal halen.
Geniet ervan.

Geef een reactie