glutenvrije kruidnoten

Gluten en koemelk vrij de feestdagen in.

Betekend dat dat je met de feestdagen niet meer mee kan snoepen van al dat lekkers wat er normaal gesproken wordt gesnoept? Gelukkig niet zeg, dan zou je echt geen leven meer hebben, nee hoor alle recepten die u gewoonlijk maakt zijn aan te passen aan uw dieet. Ook liggen er in heel veel winkels kant en klaar snoepgoed als kruidnoten, speculaas en marsepein. Bij de natuurvoeding winkel heb ik ook chocolade letters en suikervrije speculaas gezien. Dus als u geen ster in de keuken bent kunt u ook hier terecht voor uw sinterklaas lekkernijen.  Voor de sterren in de keuken die graag zelf aan de slag gaan heb ik hier voor u een recept van overheerlijke kruidnoten, gluten en koemelk vrij.

 

8628pepernoten-550x485 (1)

 

Ingrediënten:

150 gram boekweit meel

75 gram kokos bloesem suiker of bruine basterd suiker

65 gram plantaardige boter als wajang of kokos olie

3 eetlepels stroop

1 eetlepel speculaas kruiden

1 tl. Wijnsteen bakpoeder

snufje zout

 

Zeef de bloem

Meng in een kom de bloem, suiker, zout, wijnsteenbakpoeder en de speculaas kruiden. Voeg de boter in kleine blokjes en de stroop toe. De boter kunt u het beste met twee messen snijden.  Meng en kneed het deeg goed door en laat het 30 minuten  op een koele plaats rusten.

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vorm van het deeg balletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar, ze worden namelijk nog een keer zo groot. Bak de kruidnoten in de warme oven in 15 minuten  en laat ze hierna uit de oven nog een paar minuten rusten, ze worden dan steviger.

 

Veel plezier met bakken en natuurlijk met snoepen van de kruidnoten en u zult zien, glutenvrij is zo gek nog niet, wel snoepen en niet ziek.( behalve als u er te veel van snoept).


Leave a Reply