Categorieën
Lekkers

RIJSTVELLEN GEVULD MET SPICY ZUURKOOL.

Rijstvellen gevuld met spicy zuurkool.

Deze keer hebben we een recept gebruikt van Milou van der Will, uit het boek Vegan East.

Ik had de rijst vellen al een tijdje in mijn kast liggen maar had geen idee wat we er mee zouden doen. Ik vond ze er ook gewoon niet lekker uit zien. Door Milou haar recept wat in onze krant stond hebben en de zuurkool die al een tijdje bij ons stond te fermenteren ( Hobby van mijn lover die alles fermenteert wat los en vast zit ) een poging gedaan, en ik kan alleen maar zeggen dat het voor herhaling vatbaar is, maar dan wel met allerlei andere vulsels. Het is super makkelijk en in de airfryer wordt het velletje nog een beetje knapperig ook. Natuurlijk kunt u gewone zuurkool gebruiken en als u een frituurpan heeft kan het daar ook zeker in gebakken.

INGREDIËNTEN;

500 gram biologische zuurkool

10 rijst vellen

1 eetlepel olie

Een rood uitje fijngesneden

2 tl. Sambal

Of een rood pepertje fijn gesneden

1 tl. Kerriepoeder

1 tl. Sojasaus 1 tl. Suiker

Olie om in te smeren

Spoel de zuurkool af met water in een vergiet. Druk het meeste vocht uit de zuurkool. Fruit het uitje in de olie met een snufje zout. Voeg de knoflook en de sambal toe en doe hierbij de zuurkool. Schep de zuurkool  goed door en voeg de kerrie, soja en suiker toe en bak nog een paar minuten.

Haal de rijst vellen door een schaal koud water en leg 2 velletjes half overlappend op elkaar. Leg in het midden een hoopje zuurkool en vouw de velletjes op als een loempia. Verwarm de airfryer en bak de zuurkool pakketjes in het mandje.

Geef een reactie