Speculaasmuffins

SPECULAAS MUFFINS

Nu het wat kouder weer is , heb ik zin om te bakken en dan vooral lekkere dingen voor bij een kop cappuccino gemaakt met soja melk. Je krijgt weer zo een feestmaand gevoel en daar horen speculaasachtige dingen bij. Ik ben de keuken in gedoken om te kijken wat er allemaal in  mijn kast stond om wat lekkers mee te maken, er was genoeg in het kastje om heerlijke speculaas muffins mee te maken, die zijn het dan ook geworden.

Ze zijn heerlijk en het voordeel van muffins is dat ze prima ingevroren kunnen worden en als je een keer ergens heen gaat waar misschien niets voor jouw is, dan haal je er een uit de vriezer en heb je ook iets lekkers. MAAK ER DUS GENOEG!

Ingrediënten:

150 gram amandelmeel

100 gram boekweitmeel

250 gram palmsuiker

5 eieren

250 gram kokos olie of plantaardige margarine

2 eetlepels speculaaskruiden

Tl. kaneel

1 tl. Natriumbicarbonaat

Snuf vanille

Snuf zout

olie om in te vetten.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Klop de eieren met de vanille, zout, natriumbicarbonaat, en de speculaaskruiden en voeg dan de suiker toe. Als alles goed gemengd is kan het amandelmeel en het boekweitmeel erbij. Klop tot een luchtig beslag. Vet de muffinvormen licht in. (ik gebruikte 2 platen) en schep het beslag in de holtes.

Schuif de platen in de voorverwarmde oven en draai de temperatuur terug naar 180 graden. Bak de muffins in 25 a 30 minuten gaar.