Amandel zaden creakers

Dit heerlijke recept van amandel crackers is een van mijn favoriete, Als het brood wat je koopt te weinig voedings vezels bevat en je ook nog eens dik maakt van wegen al het zetmeel en suiker, dan moet je voor iets anders kiezen, Als ik wat gewicht kwijt wil, wil natuurlijk wel lekker eten en het is fijn als het ook wat langer houdbaar is. Deze crackers blijven in een bus minstens een week goed en vervangen heel goed een sneetje brood. Met 2 a 3 crackers op een dag zit ik al vol en ik kan er de hele dag op teren. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk om mee te nemen, naar je werk of in je vakantiekoffer.

Het voordeel van de amandel crackers is dat ze ook nog eens in een koolhydraat arm dieet passen zodat je als je wilt afvallen ook nog eens goed bezig bent. Je hebt eigenlijk niet eens erg in dat je op dieet bent, je eet lekker en hebt geen honger, wat wil je nog meer. Buiten amandelmeel bevatten deze crackers, zonnebloem en pompoenpitten en een klein beetje havermout.  Ze zijn glutenvrij, koemelkvrij en koolhydraat arm en lekker dat ze zijn, niet normaal.  Aan de slag dus.

Ingrediƫnten:

150 gram amandelmeel

100 gram pompoenpitten

100 gram zonnebloempitten

50 gram havermout glutenvrij

Halve tl. Zout

Halve tl. Wijnsteen bakpoeder

250 gram kokend water.

(Ook heel lekker is Flink Italiaanse kruiden en

2 teentjes knoflook toevoegen.)

Roer alle droge ingrediĆ«nten door elkaar en roer hier  kokende water doorheen.

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Bekleed een bakplaat met bak papier en maak met 2 eetlepels hoopjes die je plat maakt met de bolle kant van een lepel. Bak de crackers 25 minuten en draai ze om. Bak nog eens 25 minuten. Draai de oven uit en laat ze nog 25 minuten in de afkoelende oven staan. Laat ze afkoelen op een rooster tot ze helemaal zijn afgekoeld. Ze blijven minstens een week lekker in een afgesloten trommel en zijn hierdoor ook heel geschikt om ze mee te nemen op vakantie. Voor mij is dit een vaak  terugkerende lunch. Gezond maar vooral erg lekker.


Leave a Reply