Bananenbrood

Elke week bak ik wel een keertje een bananenbrood. Ik vindt dit zo lekker en het is nog gezond ook. Als ik naar mijn werk ga neem ik meestal ook een flinke plak mee. Ik heb nu al verschillende broden gebakken en ik vindt ze allemaal lekker. Ik voeg geen suiker toe en daarom is het een prima lunch of ontbijt of tussendoortje, het kan eigenlijk altijd.

Ingrediƫnten:

100 gram amandelmeel

100 gram tapiocameel

100 gram zoet aardappelmeel of kokos meel

100 glutenvrije havermout of havermeel

3 rijpe bananen, laat ze gerust bruin worden voor gebruik.

Klein blikje kokosmelk

2 eieren

1.5  tl. Wijnsteen bakpoeder

1 l. kaneel of speculaaskruiden

halve tl. Zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng de droge ingrediƫnten.

Klop de eieren en roer hier de kokosmelk door

Prak de bananen fijn en roer ze door het ei mengsel.

Roer het eimengsel door het meel tot het een mooi beslag wordt.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en vul met het beslag.

Schuif in de oven en bak het brood  60 minuten in de voorverwarmde oven. Na een uur even prikken of hij van binnen gaar is. Laat het brood eerst 10 minuten afkoelen voor u hem uit de vorm haalt.


Leave a Reply