GLUTEN EN KOEMELKVRIJE PIZZA.

GLUTEN EN KOEMELKVRIJE PIZZA.
Deze week deel ik een recept van plaat pizza met u. Pizza is ook een van die lekkernijen waar je aan het begin van je glutenvrije perioden van denkt ,”jeetje kan ik dan geen pizza meer eten? Maar gelukkig, dat kunnen we wel! Bij sommige Italiaanse restaurants bakken ze zelfs een glutenvrije pizza als u hier van te voren om vraagt. U kunt hem ook heel gemakkelijk zelf maken en beleggen helemaal naar uw eigen smaak. U kunt een kant en klare pizza bodem kopen en deze zelf beleggen, maar u kunt hem ook helemaal zelf maken. Zelf vind ik een pizza bodem van brooddeeg erg lekker en voor deze pizza heb ik dan ook een broodmix gebruikt in dit geval van de Liddl maar u kunt dit ook vervangen voor de mix die u gewend bent. Wij vonden deze pizza in ieder geval heel smakelijk, ook de gluteneters.
Ingrediënten:
bodem
Een pak broodmix glutenvrij(ik gebruikte Liddl
50 ml. olijfolie
De gist die er los bij zit heb ik vervangen voor drie dopjes desem
Italiaanse kruiden
Erop,
Potje Heinz sundried tomaten sauce of tomaten pure
Een paprika voorgebakken in olie
Potje artisjok harten
Courgette voorgebakken in olie
Cherry tomaatjes
Geraspte kaas Grana pardano ( schapenkaas)
Rockfort schimmel kaas (schapen kaas)
Buffel mozzarella( niet iedereen verdraagt deze kaas! )
Maak het brood deeg volgens de verpakking en kneed de Italiaanse kruiden er door heen. Ik heb het in de ochtend klaar gemaakt zodat ik s’ avonds minder tijd kwijt was en heb het deeg bewaard in de koelkast tot gebruik. Het was ondanks de koude temperatuur evengoed gerezen. Vet een bakblik goed in met plantaardige boter en rol het deeg hier op uit. Bestrijk het deeg met de tomaten saus. Verdeel de paprika, courgette en de artisjokken harten over de pizza. Snijd de tomaatjes in tweeën en verdeel deze over de pizza. Verdeel de drie kazen over de pizza en bak de glutenvrije pizza 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Wilt u de pizza iets hartiger, beleg hem dan extra met plakjes salami.
Eet smakelijk.

plaat-pizza


Leave a Reply