Categorieën
Diner Lunch

Glutenvrije herfsttaart met paddenstoelen.

Het weekend staat weer voor de deur en niets is zo fijn als lekker eten en niet te lang in de keuken te staan. Dan is een plaattaart met bladerdeeg ideaal!

Wij eten hier graag een verse tomatensoep bij zodat aan alle vitamine wordt voldaan. Natuurlijk kan je ook een deeg bodem maken maar gemak dient de mens. Veel keuken plezier en eet smakelijk!

-Ingrediënten:

Pak bladerdeeg Concenza gluten en lactosevrij

Bakje bospaddenstoelen

Bakje Shitake

Bakje Cantharellen

Zakje geraspte belegen geitenkaas

3 eieren

Soja room koken

Ui

2 tenen knoflook

Zout

Peper

Olie of boter om in te vetten

Salie

– Verwarm de oven voor op 180 graden Baktijd 45 minuten

-Vet een oven schaal in met boter.

-Ontdooi de plakjes bladerdeeg als op de verpakking, Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg , laat ze iets over elkaar komen en druk dit aan. Het moet de hele bodem bedekken en aan de kant een klein opstaand randje.

-Prik  gaatjes in de bodem in met een vork.

-Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een klein scheutje olie, voeg hier de schoongemaakte en in plakjes gesneden paddenstoelen, Shitake en Cantharellen toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

-Klop de eieren in een schaal en voeg hier de room  en de geraspte kaas aan toe. Snijd een paar blaadjes Salie klein en roer dit door het ei mengsel.

-Stort het  paddenstoelen mengsel op het glutenvrije bladerdeeg  en schenk hier het ei mengsel overheen.

-Schuif de vorm voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak de plaattaart 45 tot 50 minuten op 180 graden.

Deze paddenstoelen taart is heerlijk met een verse tomatensoep.

Eet smakelijk.

Reacties kunt u plaatsen op mijn facebook pagina overlevenzondergluten.nl of via insta gram!

Geef een reactie