Hartige taart glutenvrij.

BLADERDEEG TAART HARTIG.
Het maken van hartige taarten is ook gluten en koemelkvrij heel goed te doen. Ik zag mij al een uur kneden en vouwen met onwillig meel, maar dat is gelukkig niet nodig gebleken. Ook bladerdeeg is glutenvrij te koop. Ik moest nog wel even zoeken naar bladerdeeg zonder roomboter, ook al klinkt dit wel heel erg lekker, maar ja ik kan het nu eenmaal niet eten. Gelukkig vond ik bladerdeeg van Schar, gluten en koemelkvrij, hoera! Aan de slag dus, en wat is me dat meegevallen zeg, je maakt er heerlijke hartige taarten mee en nog gemakkelijk ook. Uitrollen, het bakpapier zit al onder het deeg, je kunt het dus zo op je bakplaat leggen of er vierkantjes van maken voor bijvoorbeeld appel flappen. Ik maakte dit keer dus een hartige taart.
Ingrediƫnten:
Schar gluten en koemelkvrije bladerdeeg
Olijven tappenade bakje A.H,
Een stuk Peccorino schapenkaas raspen
Halve Cherry tomaatjes
Pijnboompitten
Bakpapier
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Rol je bladerdeeg uit met het bakpapier waar het is in gerold en lig dit in een vierkanten ovenschaal. Op de bakplaat kan ook maar maak dan eerst een opstaand randje aan de zijkanten van het deeg, zodat de taart niet leeg kan lopen. Bestrijk het bladerdeeg met de olijven tappenade. Was de tomaatjes en snijd deze door de midden. Beleg hier de taart bodem mee. Verdeel de pijnboom pitjes over de tomaten en bestrooi eventueel naar smaak met peper uit de molen en Italiaanse kruiden. Rasp een stuk peccorino schapenkaas over de taart en schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de gluten en koemelkvrije taart 15 tot 20 minuten in de oven. Ik wist niet dat het zo makkelijk kon zijn om een hartige taart te maken, glutenvrij. Maar het kan dus.
Deze taart is heerlijk met een salade of geroosterde groenten met paprika en courgette.
Eet smakelijk!


Leave a Reply