HAVERBROOD UIT DE BROODBAKMACHINE

Al een hele tijd liet ik de broodbak machine in de kast. Ik vond het brood niet lekker, laten we zeggen zo heel glutenvrij, als het in de bbm. Gebakken werd. Vandaag heb ik toch weer eens een poging gedaan en heb warempel een heerlijk brood gebakken. Ik hecht belang aan gezond brood en dat is met dit haverbrood helemaal gelukt. Het is een mooi formaat brood geworden wat ook nog bijzonder lekker smaakt. En super makkelijk natuurlijk.

Het recept deel ik met u en vindt u op mijn blog www.overlevenzondergluten.nl

Ingrediƫnten:

350 gram lauw water

2 eieren

200 gram gemalen havermout

150 gram rijstmeel

50 gram tapiocameel

75 gram gemengde zaden

Zakje gist 7 gram

1.5 tl. Zout

Ter voorbereiding roer ik eerst alles door in een kom zodat alles goed gemengd is. Hierna gaat het over in het broodbakblik van de broodbakmachine. Bak op de glutenvrije stand. Haal na het mengen de haak uit het blik zodat er geen gat in het brood komt.

Succes en geniet van je broodje!.