Pompoen muffins glutenvrij.

Pompoen cakejes.
Deze week is het herfst buiten. De regen kletst op de ramen en in mijn keuken ruikt het heerlijk naar speculaas en cake. Met dit weer heb ik meer zin in iets lekkers te bakken en let ik wat minder op gezond. Een blik in mijn vriezer verteld me dat er weinig lekkers meer in ligt en ik vind het altijd belangrijk dat ik wat lekkers in voorraad heb. Ga ik ergens heen waar ik vermoed dat er met mijn dieet geen rekening gehouden is, dan tover ik wat lekkers tevoorschijn , Glutenvrij zijn is rekening houden met je zelf en daar zijn deze pompoenmuffins heel geschikt voor. Ze zijn ook nog eens heel erg lekker.

Ingredi├źnten:
250mgram geroosterd pompoen
150 gram glutenvrije mix( ik gebruikte deze keer Lidl mix)
100 gram rijstmeel
50 gram amandelmeel
50 gram maiszetmeel
80 gram rietsuiker
2 flinke lepels rozijnen
2 tl. Wijnsteen bakpoeder
2 tl. Koolzuur
1,5 tl. Kaneel
Halve tl. zout
1 tl. Speculaaskruiden
Kleine tl. Gemalen piment
Kopje melk (ik gebruikte kokos rijstmelk)
Flinke scheut olijfolie
1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De pompoen een kwart, heb ik een dag eerder een half uur in een vuurvaste schaal in de oven geroosterd omdat ik de oven toch in gebruik had. Hij was nu mooi afgekoeld. Natuurlijk kunt u dit ook op de dag doen dat u hem nodig heeft. Schraap met een lepel het vlees uit de pompoen.
Meng in een grote kom het meel en de maiszetmeel en roer hier alle kruiden, zout, de suiker, Bakpoeder en koolzuur doorheen. Voeg de rozijnen toe.
In een andere kom prak je de pompen fijn. Pers de sinaasappel uit en voeg deze samen met de kokosmelk en de olijfolie bij de pompoen. Voeg dit toe aan het meelmengsel en roer of mix hiervan een smeuïg beslag. Doe het mengsel over in goed ingevette muffinvormpjes of in mini tulband vormpjes zoals ik heb gedaan en bak de cakejes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De muffins zijn heel goed in te vriezen zodat u altijd iets lekkers in voorraad heeft.

Fijn weekend.
20161009_202501_resized


Leave a Reply