SALADE MET GEKRUIDE KRIEL EN IJS TOE.

Geniet u ook zo van het mooie weer?
De heerlijke zomer avonden die u lang in de tuin kunt doorbrengen. Niets is zo lekker om na een warme dag af te koelen in de schaduw en uw diner buiten te nemen en na te zitten tot u naar bed gaat. Natuurlijk wilt u dan geen lange tijd in de keuken staan en kiest u voor iets makkelijks zoals een salade, ik lust praktisch elke salade maar ik houd wel van afwisseling. Deze keer kies ik voor een salade Capris. Deze salade is gezond en door de toevoeging van de buffel mozzarella past hij prima in een vegetarisch en glutenvrij etentje.
Op zomerse avonden eet ik graag iets lichts zoals de salade, maar ook aan hartig heb ik dan meestal behoefte. Daarom eet ik er gekruide mini krieltjes uit de oven bij.( ook lekker makkelijk) Een glaasje Pino Grigio erbij en als toetje een schaaltje ijs van Grunschnabel, deze is gluten en koemelkvrij, maakt dit zomerse diner helemaal af.
SALADE CAPRIS,
Ingrediƫnten:
Sla
Tomaat in plakken
Komkommer
Zwarte olijven
Buffel mozzarella
Basilicum
olijfolie
Vers gemalen peper
Neem een mooie schaal of bord. Schik de blaadjes gewassen sla op het bord, leg hierop plakken tomaat ( neem wel lekkere zoete tomaten) en de in plakjes gesneden komkommer. Schik op de plakken tomaat, dikke plakken buffel mozzarella ( neem wel de buffel ) en ertussen de zwarte olijven.
Besprenkel met een goede olijfolie en bestrooi met de peper, Als laatste komen er enkele blaadjes basilicum op de salade.
GEKRUIDE KRIELTJES.
Ingrediƫnten:
Een zakje mini krieltjes
Zout
Kruiden naar smaak (let wel op, sommige kruidenmengsels bevatten gluten)
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de krieltjes in een schaal, bestrooi met de kruiden en een scheut olijfolie. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden in de krieltjes trekken. Doe de gekruide krieltjes over in een oven schaal en besprenkel flink met olijfolie. Bak ze in 30 minuten goud bruin en gaar.
Fijne avond.

DSCN1176


Leave a Reply