spekbrood van oude boterhammen.

Hebben jullie dat nu ook? Brood wat na twee  dagen uit elkaar valt, zo zonde vindt ik dat! Daar moest ik toch een keer iets  op verzinnen.

Ik probeer heel veel uit, om het allerlekkerste maar ook gezond brood te maken, HELAAS LUKT MIJ DIT REGELMATIG NIET! Nu had ik weer een brood gebakken dat van smaak heel lekker was, maar van structuur niet, ik besloot om er eens iets anders mee te doen, en zo ontstond dit heerlijke SPEKBROOD.

Daarmee kwam uitdaging twee! Het moest ook vegetarisch zijn zodat iedereen in ons gezin er van kon mee eten. Het werd een glutenvrij, koemelkvrij en vegetarisch spekbrood wat zeker vaker op de tafel komt te staan. U kunt natuurlijk ook gewoon spekjes gebruiken.

Spekbrood van oude boterhammen.

Ingrediƫnten:

Een half oud brood

6 eieren

300 ml sojaroom van Alpro

350 gram vegetarische spekjes

Zakje geraspte geitenkaas

Flinke teen knoflook

Italiaanse kruiden

Zout

Peper

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop de eieren met het room, peper en zout en de Italiaanse kruiden. Roer hier de helft van de geraspte kaas doorheen en de in kleine blokjes gesneden brood.

Bak de spekjes een paar minuten in een scheut olie met de uitgeperste knoflook, en roer de helft hiervan door het beslag.

Vet een vorm in( Ik gebruikte een springvorm}

Stort het beslag in de vorm en strooi de rest van de kaas en spekjes bovenop de taart. Bak hem 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat een paar minuten afkoelen voor u de vorm verwijderd.

Als u mijn recept gebruikt, ben ik heel benieuwd wat u er van vindt laat dan een reactie achter op mijn FB. Pagina. Antwoorden op de site is niet meer mogelijk van wegen de vele spam.


Geef een reactie