Categorieën
Brood Koohlydraatarm. Lunch

ZADENMUFFINS GLUTENVRIJ EN KOOLHYDRAATARM.

Zadenmuffins glutenvrij , melkvrij en koolhydraatarm.

Heeft u ook zo genoten van deze heerlijke zomer waarin u snakte naar ijskoud ijs, koele witte wijn en lekkere makkelijke kant en klaar maaltijden die toch meer om je billen gaan zitten dan je zou willen? Ik in elk geval wel!

Maar nu het weer minder wordt wil ik ook dat mijn figuur in omvang wat afneemt. Voor mij is het dan tijd om de kilo’s te lijf te gaan met een koolhydraat arm dieet. Dit is voor iedereen anders maar ik heb ontdekt dat hier heel veel lekkere dingen in te vinden zijn en dat  ik daardoor niet hoef in te leveren in mijn eet gewoontes. De uitdaging ben ik  tenslotte ook aangegaan door gluten en koemelk producten te laten staan, dus koolhydraatarm zal dan ook wel lukken. Alleen maar salades als lunch geeft mij geen voldoening, ik eet ook graag iets van brood of wat daar mee door kan gaan en dat is heel goed gelukt met deze zadenmuffins die niet alleen glutenvrijen  koemelkvrij zijn maar ook nog eens koolhydraatarm .

Niet onbelangrijk! Ze zijn ook nog eens ontzettend lekker en door de zaden en het amandelmeel ook nog eens heel gezond! En natuurlijk hoeft u niet op dieet te zijn om deze heerlijke muffins te bakken en heerlijk beleggen met uw favoriete beleg.

Aan de slag dus!

Ingrediënten:

250 gram amandelmeel

50 gram sojameel

25 gram zonnepitten

25 gram pompoenpitten

Wit of zwart sesamzaad om te bestrooien

3 biologische eieren

200 gram soja yoghurt

Tl. Zout

Tl. Wijnsteen bakpoeder

Tl. Natrium bicarbonaat

Scheut zonnebloemolie

Olie om in te vetten

Nodig:

Muffinvorm

Muffin cups papier

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Weeg alle droge ingrediënten op het sesamzaad na en meng deze door elkaar.

Tik de eieren stuk boven een kom en klop deze een klein beetje op.

Voeg de yoghurt toe aan de opgeklopte eieren en voeg hier de droge ingrediënten aan toe, roer dit tot een cake beslag. Vet de muffincups in met een heel weinig olie. {Ik vindt bakken in een papieren cup prettiger, het plakt dan niet aan de vorm, maar u kunt ook in de vorm zelf bakken}. Plaats de cup in de vorm en vul het tot iets onder de rand met het beslag. Bestrooi met het sesamzaad.

Plaats hem in de voorverwarmde oven en bak de zadenmuffins  in 20 tot 25 minuten op 175 graden.

www.overlevenzondergluten.nl

u kunt mij nu ook volgen op Instagram!

Geef een reactie