Appel muffins glutenvrij.

Appel muffins.

Een keer per week bak ik muffins. Telkens in een andere smaak , de ene keer hartig, de andere keer zoet. Muffins vindt ik meestal net even lekkerder dan het glutenvrije brood. Natuurlijk heb je hier ook variaties in die wel lekker smaken, maar muffins smaken mij in ieder geval altijd goed. Het handige van een muffin is het meenemen naar school of werk. Plastic (papieren) zakje, muffins erin en klaar. Niet s ’morgens je brood staan smeren en later uitgelopen broodjes waar de jam al vanaf druipt. Brrrr. Makkelijk dus. Deze keer heb ik muffins gemaakt met appel en rozijnen. Het zijn goede vervangers voor je sneetje brood. Er zitten niet meer calorieën in en je hebt geen beleg meer nodig. Ook nog eens goed voor de lijn dus. In deze muffins heb ik geen suiker gebruikt. Zelf ben ik niet zo’n fan van suiker maar als u er geen probleem mee heeft kunt u dit natuurlijk toevoegen. Maar nogmaals, ik heb het niet gemist.

Ingrediënten: voor 6 muffins.

1 appel in kleine blokjes gesneden
Handje rozijnen
50 gram amandelmeel
150 gram glutenvrij meel naar keuze
1 lepel arrowroot (bind middel)
1 tl. Zout
1 tl. Kaneel
30 gram sinaasappel sap
1 ei
1 tl. Wijnsteen poeder
1 tl. koolzuur
125 gram soja yoghurt
Scheut olijf olie

Roer het meel, de arrowroot het zout, de kaneel, de wijnsteen en de koolzuur in een kom en beng dit goed door elkaar. Voeg de appel en de rozijnen toe. In een andere kom klutst u een ei met 30 ml. Uitgeperst sinaasappel sap met de yoghurt, een scheut olijfolie. Klop dit geheel goed door en meng het door het meel mengsel. Meng alles tot een mooi samenhangend deeg.
Vet nu tien muffin vormen goed in met plantaardige boter. (ik gebruik Wajang)Stop nu in elke holte een bergje deeg.
De baktijd is +/- 20 minuten op 180 graden.

Fijne lunch (of ontbijt natuurlijk).


Leave a Reply