Vegan omelet.

Vegan omelet.

Een heerlijk lunch of ontbijt recept en ook nog eens gluten, koemelk, ei vrij en vagan.” Het wordt gemaakt van kikkererwtenmeel en is niet moeilijk om te maken. Het is ook nog eens heel gezond. Kikkererwten bevatten veel mineralen als, mangaan, ijzer, fosfor en koper. Verder bevat dit erwtje veel vezels die zoals de meeste mensen goed zijn voor de stoelgang. Ze zijn goed voor de lijn. U krijgt er een vol gevoel van waardoor u minder gaat eten, maar bevat weinig calorieën. Verder bevat het fyto-oestrogenen welke een natuurlijke remedie zijn tegen overgangs- klachten. Reden te meer om dit erwtje wat vaker op tafel te zetten. Zelf zou mijn reden zijn dat ik gewoon het idee heb dat ik een lekker vega omeletje naar binnen zit te werken, maar de rest is natuurlijk mooi meegenomen.

Ingrediënten:

200 gram kikkererwtenmeel

1 tl. Koolzuur

1 tl. Zout

Kruiden naar eigen smaak

350 ml water

Scheut olie om in te bakken

1 eetl. Limoensap

Halve courgette in blokjes

Halve paprika in stukjes

Een uitje fijn gesneden

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg het water en limoensap toe en roer tot beslag. Maak het beslag niet te dun, denk aan te dik pannenkoekenmeel. Roer de groenten door het beslag. Verwarm de olie in een koekenpan en laat wat van het beslag in de koekenpan lopen, zoveel dat de bodem een laagje heeft van ongeveer een centimeter dik of iets dikker. Bak op niet te hoog vuur enkele minuten tot de onderkant van de omelet bruin is en keer de omelet dan om. Bak ook de andere kant rustig tot hij bruin is.

U zult het zelf proeven, het lijkt op een hele leuke omelet maar dan zonder ei, gluten of koemelk en ook nog eens vegan.

Fijne lunch!


Leave a Reply