Categorieën
Om te weten

Spelt is niet glutenvrij.

SPELT IS NIET GLUTENVRIJ!!!!
Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze glutenvrij zijn en daarom spelt brood gaan eten. Dit is een groot misverstand. Ik zou willen voor alle mensen die geen gluten verdragen dat het zo simpel zou zijn , spelt is namelijk een heerlijke tarwe soort die net zo makkelijk bakt als gewone tarwe en net zo lekker smaakt. Spelt is lichter verteerbaar en is daarom geschikt voor mensen die PDS hebben, vaak hebben ze van spelt dan minder last. Maar dus niet!!! voor mensen met gluten intolerantie of gluten allergieën. Helaas, het zou zo simpel kunnen zijn. Daarom deel ik het bericht van Happy gluten free.
Helaas GEEN SPELT DUS.

Spelt is hip en gezond…tenminste…
als je geen last hebt van Coeliakie of
glutenovergevoeligheid! Spelt is
namelijk NIET glutenvrij, in
tegenstelling tot wat soms wordt
beweerd, zowel in de media als door
bijvoorbeeld verkopers. Daarom
vind ik het belangrijk om aandacht
te besteden aan het bijzondere graan
‘spelt’.
Wat is spelt nou eigenlijk?
Spelt is een hele oude tarwesoort, welke reeds vóór 7000
voor Christus verbouwd werd. Spelt bevat minder gluten
dan de hedendaagse tarwe maar is zéker niet glutenvrij!
Sterker nog, mensen met Coeliakie worden écht doodziek
van spelt… Belangrijk dus om alle verwarring uit de
wereld te helpen en heel duidelijk te zijn.
Gezonde keuze?
Wanneer je géén last hebt van Coeliakie of
glutenovergevoeligheid, dan is spelt zeker een gezonde
keuze, omdat spelt minder bewerkt is dan de hedendaagse
tarwe. Check echter wel de ingrediënten van het
spelt brood, veel spelt brood wat wordt verkocht is toch
gemaakt van tarwe en bevat relatief maar een klein beetje
spelt…
Oproep!
Help mee om deze gevaarlijke misvatting uit de wereld te
helpen en deel de informatie over het niet glutenvrij zijn
van spelt zoveel mogelijk, op welke manier dan ook!
Bedankt!
Bron, foto & meer
informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spelt