toetje

Romige bavarois, het toetje zonder oven
In december is alles wat je eet vaak net iets lekkerder. Niet alleen met de kerst en oud en nieuw, maar de hele maand lang lijk je wel meer trek te hebben in lekker eten, en vooral ook in lekkere en uitgebreide toetjes. Bij ons is dit in ieder geval wel het geval. Nu heb ik natuurlijk de smoes dat ik eerst alles wil uit proberen voor U. Ik wil natuurlijk geen blog plaatsen voordat ik iets heb uit geprobeerd. Regelmatig krijg ik de vraag of het nog mogelijk is om niet al te ingewikkeld een nagerecht op tafel te zetten, die gluten, koemelk, ei en suikervrij is. Met dit nagerecht kom ik aardig in de richting. Wel bevat dit toetje suiker. Wilt u dit niet, dan kunt u de suiker vervangen voor een rijpe banaan. Bent u niet koemelkvrij maar lactosevrij, vervang de schapen yoghurt dam voor soja yoghurt. Dit toetje is ook heel geschikt als Sint Nicolaas dessert. U gebruikt dan in plaats van koekjes, glutenvrije pepermoten, en een eetlepel speculaas kruiden.

Ingrediƫnten:
Alpro vanillevla500 gram
Bakje schapen yoghurt 125 gram
250 ml slagroom alpro
60 gram basterdsuiker
8 blaadjes gelatine
Aldi koekjes half pak of andere glutenvrije koekjes of glutenvrije pepernoten en een eetlepel speculaas kruiden.


Week de gelatine minimaal 15 minuten in koud water. Verwarm op laag vuur een flinke scheut slagroom en roer hier twee derde basterdsuiker bij tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine een voor een licht uit en los het al roerend op in de room. Laat de room afkoelen. Klop de rest van de slagroom met de suiker. Roer beetje bij beetje de yoghurt bij het room mengsel. Roer hierna de alpro vanillevla bij her roommengsel. Spatel nu voorzichtig de gezoete gelatine bij de room. Bekleed een cake vorm met bakpapier en verkruimel koekjes op de bodem en vul deze met de bavarois . Druk op de bovenlaag een aantal koekjes en laat de bavarois minimaal 5 uur opstijven. Verwijder voorzichtig het bakpapier, en snijd flinke plakken.
Geloof mij, dit toetje komt vaker bij u op tafel.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *