Mango snoepjes

Snoep ongezond?

Deze niet!

Denkt u ook wel eens?

“Hoe krijg ik het voor elkaar dat er wat gezonds bij de kid’s naar binnen gaat, wat ook nog eens heel lekker is”. Sommige kinderen maken de ouders echt wel eens dol met hun “NEE! DAT LUST IK NIET! voor die kid’s bestaan deze snoepjes. Ja u leest het goed, “SNOEPJES!” Je maakt ze met puur fruit en de kinderen vinden het ook nog eens heel leuk om te helpen met maken.

Ik heb een recept gebruikt van Jasmijn Verkaik en het iets aangepast, door er een banaan doorheen te mengen, maar u maakt ze natuurlijk met het lieveling’s fruit van uw kinderen. We hebben ze gegeten na het eten en als toetje vond ik ze ook zeker de moeite waard , ook voor de volwassene!. Een volgende keer gaan ze nog een half uurtje in de vriezer, dan zijn ze als nagerecht nog lekkerder.

Ingrediënten:

350 gram mango {of ander fruit}

1 banaan

6 blaadjes gelatine

Week de gelatine vijf minuten in koud water.

Snijd stukjes van de mango en pel de banaan tot een gewicht van 500 gram.

Pureer het fruit. Verwarm de moes in een pannetje tot het kookt, haal de pan van het vuur en knijp de gelatine voorzichtig uit. Roer ze door de hete puree tot ze helemaal zijn opgelost.

Vet nu een plat bakje of schaaltje in met zonnebloemolie en stort hier de moes op. Dek af met plastic folie, druk dit licht aan op de puree.

Zet het 4 uur in de koelkast voor u gaat eten. Verwijder het plastic en stort de plak voorzichtig op een snij plank. Snijd de plak in keurige blokjes en laat de kid’s snoepen zoveel als ze lusten, en u geniet natuurlijk mee.


Geef een reactie