TIRAMISU glutenvrij

Als er gasten komen eten, wil je graag iets feestelijks op tafel zetten. Dit geld zeker voor het dessert! Ik wil dan het liefst iets maken wat door iedereen gegeten kan worden, zonder kans op kruis besmetting.

Maar ik wil vooral dat iedereen het heel lekker vindt. Met deze Tiramisu is dat zeer zeker gelukt!,

Dit heerlijke Tiramisu recept, is gluten, melk, ei en lactose vrij. En toch zo lekker dat er gezegd werd” DEZE VIND IK LEKKERDER DAN DE NORMALE. Missie geslaagd!  Ik zou zeggen, aan de slag.

Eten er kinderen mee? maak dan apart, zonder de Grand Marnier!

Nodig:

350 gram chocolat chips cookies, Ik gebruikte een pak koek van de Liddl of 300 gram andere glutenvrije koek

50 gram pure chocolade ( let op dat deze glutenvrij is).

50 ml. zonnebloemolie

100 ml. Sterke espresso

Grand Marnier naar smaak

4 blaadjes gelatine

2 pakjes Alpro soja slagroom koeling

65 gram riet suiker of andere zoetstof

Week de gelatine blaadjes in ruim koud water. Maak een kop sterke espresso koffie en doe de uitgelekte gelatine in de hete koffie. ik maak deze met oplos koffie. Klop de slagroom stijf met de suiker, pas de hoeveelheid suiker aan, aan uw smaak. Laat de espresso koffie afkoelen en meng deze door de slagroom. Bekleed een springvorm met bakpapier. Meng de koekjes met zonnebloemolie tot het mengsel licht vochtig is. Druk het koekjes mengsel in de springvorm en besprenkel met Grand Marnier. Stort het slagroom mengsel op de koek laag en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Dek af met plasticfolie. U kunt de Tiramisu ook de avond ervoor maken, Lekker makkelijk, en tijd voor uw gasten! Dit heerlijke dessert is glutenvrij, koemelkvrij ei vrij en lactose vrij . Uiteraard niet geschikt voor mensen die soja niet kunnen verdragen.