Bladerdeegtaart met groene asperges.

Groen asperge taartje met bladerdeeg.

Dit is een zeer makkelijk recept om hartige taart te maken. U hoeft geen bodem te maken en dit scheelt veel werk. Bovendien kunt  u het deeg met van alles en nog wat bedekken wat u lekker vindt. Wat denkt u van bijvoorbeeld vegetarisch gehakt  of een hartige vistaart? Misschien kunt u restjes uit uw koelkast er in verwerken en bent u meteen zero waste bezig. De groene asperge is ons in ieder geval goed bevallen.

Eet smakelijk!

Ingrediƫnten bosje groene asperges

Pak bladerdeeg van Consensa lactosevrij

2 eieren

100 gram zachte geitenkaas

Geraspte geitenkaas

100 ml. Soja room

Pijnboompitjes

Zout vers gemalen peper

Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal een stukje van de onderkant van de asperges en kook deze 4 minuten in heet water.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Volg de beschrijving op de verpakking van het bladerdeeg en bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg. Laat de zijkant iets hoger. Prik met een vork gaatjes in de bodem.  Meng de zachte geitenkaas met het room en de kruiden en de eieren. Giet het mengsel over het bladerdeeg. Leg de asperges op het ei mengsel en bestrooi met de geraspte geitenkaas.

Bak de hartige taart 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.