Chinees bami recept.

Gluten vrije bami.

Als je glutenvrij moet eten, ben je bang dat je van alles niet meer mag. Je wilt lijkt wel juist “die” dingen eten die je niet zo maar kant en klaar kunt kopen. Het wordt dan een uitdaging voor je om dit toch klaar te maken, maar dan met producten die heel erg lijken op wat jij wilt. Ik heb dit gevonden met bami. Eerst maakte ik de bami van soja noedels, hier was niets mis mee hoor! Maar ik wilde het nog meer laten lijken op de bami die ik gewend was. Ik ben hier in geslaagd om de bami nu te maken met Linguine van het merk Semper. Een heerlijk neutraal product gemaakt van 100% volkoren pasta, die alle smaken aanneemt die jij wilt. Je maakt je bami hoe jij! dat lekker vindt, maar gebruikt deze pasta”. Natuurlijk krijgt u ook mijn favoriete recept!.

Nodig:

Pasta Linguine

 kip stukjes van de vegetarische slager of blokjes kip

Verse bami groenten (lekker veel)

Knoflook

Peper (vier seizoenen)

ollie om in te bakken

ui

bio mix bami van Beltane

Bak de ui glazig en voeg de knoflook en het vegetarische vlees toe, of bak de  stukjes kip in de  olie  rondom bruin, voeg het kleine zakje kruidenmix toe en laat even op smaak komen. Voeg de bami groenten toe en bak deze even mee in het kruiden, vlees mengsel. Bestrooi met de peper. Voeg 50 ml. water en het tweede kruidenzakje toe.

In de tussentijd kookt u de bami volgens de verpakking. Breek de pasta wel eerst in kleinere stukje.

Roer de bami bij de groenten en vlees mengsel en klaar is uw heerlijke bami.

Lekker erbij met satésaus!

Eet smakelijk!