Matcha gebak met cashewnoten cream.

Dit is een is een geweldig lekker gebakje geworden, veel lekkerder dan ik gehoopt had. Ik had hem eigenlijk veganistisch willen maken maar heb er toch voor gekozen om eieren te gebruiken, verder is het een gluten, koemelk en lactosevrij gebak geworden en de smaak is echt heel erg lekker.

Ingrediƫnten:

125 gram amandelmeel

125 gram tapiocameel

250 gram kokosolie

150 gram suiker

4 eieren

Een eetlepel Matcha poeder

Een theelepel natriumbicarbonaat

Voor de cream:

200 cashewnoten

100 gram kokosolie

50 gram ahornsiroop

Zet de cashewnoten minimaal 5 uur in koud water in de week!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer voor de cake alle droge ingrediĆ«nten door elkaar. Klop de eieren met de kokosolie en roer het meelmengsel goed door het ei beslag. Vet een cakevorm in en doe het beslag in de vorm.  Bak de cake in de voorverwarmde oven 55 a 60 minuten gaar. Laat  10 minuten afkoelen in de vorm en laat hem daarna afkoelen op een rooster.

Maak in de tussentijd de cashewnoten cream, laat de noten uitlekken in een vergiet en doe ze samen in een keukenmachine met de kokosolie en de ahornsiroop. Maal tot een romige pasta.

Snijd de cake door de midden in de lengte en besmeer met een laagje noten cream. Leg de helften op elkaar en besmeer de boven en zijkanten in met de cream. Bestrooi de cream met geraspte kokos voor een heerlijke garnering. U kunt hem ook bestuiven met Matcha poeder maar doe hiermee voorzichtig, dit heeft een uitgesproken smaak.

Snijd de cake in lekkere dikke plakken en geniet.

Glutenvrij; kan ook heel lekker zijn!