Categorieën
Om te weten

Hoe vervangt u eieren.

Als u niet goed reageert op het eten van eieren en deze daarom niet meer kan eten, is het niet alleen het gekookte eitje of de uitsmijter die u moet laten staan maar ondervind u ook problemen met koekjes cake en taarten bakken. Ook in heel veel kant en klaar gebak, koekjes en cake worden eieren gebruikt en wat dacht u van een quiche of hartige taart. Aan het begin van mijn dieet heb ik hier veel moeite mee gehad, je hebt nu eenmaal eieren nodig om gebak en toetjes luchtiger te maken. Ik ben gaan zoeken naar alternatieven en vond verschillende ei vervangers. Vooral in de veganistische hoek, hier worden geen eieren of ander dierlijk voedsel gebruikt . Verschillende ei vervangers staan onder dit artikel, probeer ze uit en ontdek wat voor u het beste werkt.
-3 eetlepels bakpoeder mengen met 3 eetlepels water en 1 eetlepel olie.
-een tl. No egg per ei, te koop in de natuurvoeding winkel en speciaalzaak
-2 eetlepels maïzena mengen met 2 eetlepels water.
-50 ml. Olie.
– een kleine geprakte banaan.
-3 eetlepels appelmoes.
-sap van een blik kikkererwten.
-2 tl. Chiazaad 10 minuten laten staan in een dl. Water.
Wat voor mij het beste werkte was het kikkererwten sap, dit vond ik zo bizar dat ik het wel moest uit proberen. Let wel op dat er sap in het blik zit want dit is verschillend per merk, de ene soort bevat wel en de andere soort bevat geen kikkererwten sap . Klop het uitgelekte sap 10 tot 15 minuten tot het stijf wordt als een geklopt eiwit. Roer hier voorzichtig de zoetmaker doorheen en uw geklopte ei zonder ei is klaar. Ik vond het fantastisch en we hebben er heerlijke chocolademousse van gemaakt, waar ik u een andere keer het recept van zal geven. Het werkt echt, het wordt stijf als een opgeklopt ei. Succes verzekerd. Voeg alleen geen zout toe, het sap bevat al zout.

Geef een reactie